Képzelj el egy olyan ideális állapotot, amikor te, mint vállalkozó csak azzal foglalkozol, amiben igazán jó vagy, vagy ami valóban a feladatod lenne. Stratégiai kérdéseken gondolkodsz, üzleti találkozókon veszel részt, építed és fejleszted a vállalkozásod. Nem kell millió e-mailt és telefont megválaszolnod, nem neked kell kiállítanod a számlákat, nem neked kell összekészítened a könyvelőnek az anyagot, és a listát sorolhatnánk a végtelenségig.

Ha jól sejtem, ez utóbbi ismerős neked is, míg az ideális állapot kevésbé. Pedig nem is lehetetlen elérni, csupán egy virtuális asszisztensre van szükséged, akinek talán nem is az a legnagyobb erénye, hogy pénzt spórolsz vele, hanem az, hogy időt takarít meg neked, aminek köszönhetően sokkal hatékonyabb leszel. Hogyan? Mutatjuk!

Felszabadít a napi adminisztráció terhe alól

Amíg az ember nem vállalkozó, azt gondolja, hogy ez egy teljesen szabad életforma, hiszen végre nincs ott a nyakában egy főnök, aki állandóan megmondja, hogy mit kell csinálni. Főnök valóban nincs, de nagyon sok egyéb teher viszont igen. Egy vállalkozásnak olyan komoly napi adminisztrációt kell vezetni (pl.: munkaidőnyilvántartás, számlázás, pénzügyi kimutatások stb.), hogy az már majdnem felér azzal a kötöttséggel, amit az alkalmazotti státusz jelent.

Nagyon sokszor tapasztalhatod te is, hogy az adminisztrációs feladatok ugyan nem nagy horderejűek, mégis a legtöbb idődet ezek veszik el. Ülj le egyszer és írd össze, hogy milyen feladatokat végzel el nap, mint nap, és azt is írd mellé, hogy ez mennyi idő. Meg fogsz döbbenni. Viszont, ha ezeket átadod egy virtuális asszisztensnek, te is, és egy csomó kapacitásod is felszabadul. Sokkal hatékonyabban tudsz úgy dolgozni, ha nem azon kell állandóan aggódnod, hogy épp milyen határidős feladatot kellene elvégezned.

Azzal foglalkozhatsz végre, amit igazán szeretsz csinálni

Ha csak te magad nem virtuális asszisztensként tevékenykedsz, nagy valószínűséggel a papírmunka gondolatától is rosszul vagy. Elvégre pont azért lettél vállalkozó, mert van egy jó ötleted és van egy célod, amit szeretnél elérni. Azonban a rengeteg adminisztráció mellett már pont erre nem marad időd. Viszont, ha a napi teendőket már nem neked kell elvégezned, végre azt csinálhatsz, amit igazán szeretsz.

Az adminisztrációt nyugodtan bízd a virtuális asszisztensedre, hiszen – bármilyen hihetetlen is – de ő ezt szereti csinálni, és nagy valószínűséggel profi is benne. Te pedig csináld végre azt, amiben te vagy jó. Ha pedig tényleg szinte már csak azzal kell foglalkoznod, ami szorosan a vállalkozásod tevékenységéhez kapcsolódik, nem kérdés, hogy hatékonyabb is leszel, hiszen nem kell elapróznod magad.

Lesz munkaidőd

Ha egy virtuális asszisztens segíti a munkád, végre nem kell a nap 24 óráját azzal töltened, hogy utolérd magad. Ennek köszönhetően lesz időd a családodra, a hobbidra, azaz arra, hogy kikapcsolódj és feltöltődj. Bizonyára te is tudod, hogy a hatékonyságod és az eredményességed nagyban függ attól, hogy mennyire vagy fáradt vagy épp kipihent. Ha végre nem neked kell mindent elvégezned, könnyebb lesz fenntartanod az egyensúlyt a munka és a magánélet, valamint a pihenés között.