A szakemberek nem győzik hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a munka és a magánélet egyensúlyának megtalálása és fenntartása. Ez azt jelenti, hogy igenis figyelünk arra, hogy az életünk ne csak a munkáról szóljon, legyen időnk pihenni és feltöltődni is. Ha vállalkozóként most te is felszisszentél, akkor bizonyára te is éjjel-nappal dolgozol, és csak ritkán engedsz meg magadnak egy kis kikapcsolódást.

Nyilván emiatt a stressz sem ismeretlen a számodra, és valószínűleg annak kártékony hatásait sem kell bemutatnunk. Ha te is úgy gondolod, hogy neked nincs időd pihenni, mert annyi a munka, és nincs, aki megcsinálja helyetted, virtuális asszisztensre van szükséged, aki még abban is tud neked segíteni, hogy megleld végre a munka és magánélet között a balanszt. Hogyan? Megmutatjuk!

Soha véget nem érő telefonok és e-mailek

Ugye ismerős, hogy még le sem raktad a telefont, de már újra csörög? Vagy az, amikor reggel megnyitod a levelezésedet, és legalább 50 új, olvasatlan levél fogad? Ezek miatt szinte nyaralni sem mersz elmenni, mert még belegondolni is rossz, hogy egy hét után többszáz e-mailt kell elolvasnod és megválaszolnod. Ezért inkább még este 10 órakor is ránézel a levelekre, és a nyaralás alatt is többször lecsekkolod őket, ahogyan a telefonod is mindig kézközelben van.

Mi lesz ennek a vége? Az, hogy sosem kapcsolsz ki úgy igazán, hiszen félszemmel mindig a telefont vagy a leveleket lesed. Azt biztosan te is tudod, hogy ez mennyire nem jó, bizonyára te is érzed a nyomást, amit ez a helyzet okoz. De mit tehetnél? A válasz egyszerűbb, mint gondolnád! Kérj segítséget egy profitól, akinek az a munkája, amitől te épp szabadulni szeretnél.

A megoldás: virtuális asszisztens

Egy virtuális asszisztens pont ebben a helyzetben lehet hatékony segítség. A telefonok kezelése és az üzleti levelezés az első olyan feladatok egyike, amit azonnal ki kell szervezned vállalkozóként. Lehet, hogy azt gondolod, nem is vesz el a napodból sok időt az, hogy telefonálsz és e-maileket írogatsz, de el kell keserítenünk. Egyrészt rengeteg idődet felemészti, másrészt gondolj bele, hogy hány lehetséges ügyfelet vagy megrendelőt veszítettél el azért, mert nem tudtad felvenni a telefont vagy csak késve tudtál megválaszolni egy levelet?

Ugye, hogy így már egészen más megvilágításba kerül az egész? De, ha ezeket átadod egy virtuális asszisztensnek, ilyen nem fordulhat elő többé. Nem kell attól tartanod, hogy megválaszolatlanul marad egyetlen e-mail is, vagy, hogy egy hívást is elszalasztasz. Nincs többé idegeskedés emiatt, és végre megengedheted magadnak azt, hogy pihenj.

Hogy néz ki ez a gyakorlatban?

Egyszerűbben, mint gondolnád. A levelek esetében a virtuális asszisztensed a nap elején átnézi a levelezésedet és előszűri azokat, hogy neked már tényleg csak azokkal kelljen foglalkoznod, amelyek igazán fontosak. Az egyszerű érdeklődéseket és egyéb megkereséseket, kérdéseket ő is meg tudja válaszolni. Ha pedig megbeszélésed vagy üzleti tárgyalásod van, a telefonod egyszerűen átirányítod hozzá, így garantáltan nem maradsz le egyetlen fontos hívásról sem.

Apróságnak tűnik ez az egész, pedig hatalmas terhet vesz le ezzel a válladról a virtuális asszisztens. Csak ezen egyszerű feladat delegálásával sokat teszel annak érdekében, hogy ne legyél túlterhelt és stresszes. Ennek eredményeként hatékonyabban tudsz dolgozni, az ügyfeleid is elégedettebbek lesznek, és végre arra is tudsz időt szánni, hogy kikapcsolódj.