2020 nem egy szokványos év, hiszen valószínűleg semmi sem úgy történt, ahogyan azt év elején eltervezted. Ennek ellenére ez az év is tartogatott már eddig is, és minden bizonnyal még tartogat számos lehetőséget, amit érdemes kihasználni. Ahhoz viszont, hogy ezekkel a lehetőségekkel élni tudj vállalkozóként, szabad kapacitásra és időre van szükséged, hiszen, ha elborítanak a feladatok, hiába jön szembe esélye, ha épp elborítanak a teendők, nem tudsz foglalkozni vele. Pont ezért kell még idén elkezdened a feladatok kiszervezését egy virtuális asszisztensnek!

Ez nem a te szakterületed

Nem azért lettél vállalkozó, hogy egész nap az adminisztrációt és a papírmunkát végezd, hanem azért, hogy azt csinálhasd, amiben te vagy a legjobb. Nagy valószínűséggel nem is szeretsz a napi teendőkkel foglalkozni, hiszen az nem a te szakterületed, emiatt igen sok idődet emészti fel.

Viszont van egy jó hírünk. Akármennyire is hihetetlenül hangzik, egy virtuális asszisztensnek a te „nemszeretem” feladatot a kedvence, ugyanis ő abban jó. Egy virtuális asszisztens szinte biztos, hogy sokkal kevesebb idő alatt végzi el azokat a napi tevékenységeket, amelyekkel te nagyon sok időt vesztegettél. Neki ezekben van rutinja és tapasztalata, ezeket végzi rendszeresen, ezért gyorsabb és hatékonyabb ezekben, mint te. Gondold végig, tényleg megéri, hogy te végezd ezeket?

Időt és pénzt spórolhatsz

Lehet, hogy először felmerül benned a kérdés, hogy hogyan is tudnál te pénzt megtakarítani akkor, amikor egy virtuális asszisztens munkáját fizeted. Pedig hidd el, hogy ez nem ellentmondás. Egyrészt azzal már pénzt spórolsz, hogy nem egy alkalmazottat veszel fel 8 órában, aki után fizetheted a járulékokat és egyéb költségeket, ráadásul a helyet és az eszközöket is neked kell biztosítanod. Másrészt a virtuális asszisztensnek csak azt az időt kell kifizetned, amit valóban a te feladataidra fordít, az pedig a legkevesebb alkalommal lesz napi 8 óra.

Emellett pedig azzal, hogy elvégzi helyetted azokat a feladatokat, amelyeket te nem szeretsz, vagy nem tudod, hogyan kellene, rengeteg időt is megspórol neked, ami talán még fontosabb. A felszabadult kapacitásodat így végre arra fordíthatod, amiben te igazán jó vagy, valamint arra, hogy a vállalkozásod stratégiai kérdéseivel foglalkozz.

Hatékonyság és növekedés

A felszabadult idődnek és kapacitásodnak köszönhetően pedig te magad is hatékonyabbá válsz. Lesz lehetőséged átgondolni a vállalkozásod jövőjét, így azt is, hogy milyen folyamatoknak köszönhetően tudnál a legkönnyebben és leggyorsabban fejlődni és növekedni. A virtuális asszisztensednek köszönhetően neked csak azokkal a tevékenységekkel kell foglalkoznod, amihez te értesz igazán, ez pedig nagyon sok terhet levesz a válladról.

Ennek köszönhetően a napi adminisztráció már nem frusztrál, nem idegeskedsz a határidők miatt, hiszen tudod jól, a virtuális asszisztensed naprakészen tartja azokat. Így pedig már nem kell éjjel-nappal dolgozni, pihenésre is jut majd idő. Azt pedig számtalanszor bizonyították már, hogy a hatékonyság egyik alappillére az, ha van lehetőséged kikapcsolódni és feltöltődni. Ezek után már nem kérdés számodra sem, hogy szükséged van egy virtuális asszisztensre, aki az idei éved egyik legjobb befektetése lesz.