Akár kezdő vállalkozó vagy, akár már bejáratott vállalkozást vezetsz, bizonyára te is szembesülsz azzal, hogy mennyi olyan napi teendőt kell elvégezned, ami rengeteg időt vesz el a fontos kérdésektől és feladatoktól. Míg te a számlák kiállításával vagy a Facebook posztok megírásával és posztolásával vagy az adminisztratív dolgok elvégzésével töltöd az időd, addig esetleg lemaradsz egy üzleti tárgyalásról vagy egy vissza nem térő lehetőségről. Arról nem is beszélve, hogy éjjel-nappal dolgozol, fáradt vagy és kevésbé hatékony. Mi lehet a megoldás? Kiszervezés! Add át ezeket az időrabló feladatokat egy virtuális asszisztensnek, aki leveszi a terhet a válladról, hogy te valóban azzal foglalkozhass, amiben jó vagy. Lássuk, melyek azok a feladatok, amelyek átadásával időt és pénzt is megtakaríthatsz.

Ügyfélszolgálat

Az ügyfelekkel foglalkozni kell: meg kell válaszolni a kérdéseket, az érdeklődéseket és bizony a kellemetlenebb részével is foglalkozni kell, ugyanis a panaszokat és a reklamációkat is kezelni kell. Teljesen mindegy, hogy milyen vállalkozásod van, vevőid vagy ügyfeleid vannak, így ez nagyon sok időt vesz el a napjaidból. Emiatt előfordulhat is, hogy nem tudsz időben reagálni vagy esetleg nem olyan hangnemben, ami elvárható lenne.

Hogy egyik hibába se ess, ez legyen az első feladat, amit átadsz egy virtuális asszisztensnek. Így nyugodt lehetsz az ügyfélszolgálatod sorsa miatt, hiszen biztos lehetsz abban, hogy időben kap választ minden vevőd vagy ügyfeled, ahogyan a profi tájékoztatás sem lehet kérdéses. Ráadásul rengeteg időt spórolsz meg azzal, ha nem neked kell ezzel foglalkozod nap, mint nap.

Grafikai tervezés

Minden vállalkozásnak szüksége van grafikai munkákra, legyen szó egy logóról vagy esetleg egy szórólap megtervezéséről. Jobb, ha nem te próbálkozol ezzel, hanem profira bízod az elvégzését. Nagyon sok virtuális asszisztens vállal grafikai munkákat is, érdemes körülnézned ilyen téren is, mielőtt egy grafikust bízol meg a feladattal. Nagy valószínűséggel egy virtuális asszisztens kedvezőbb áron tudja a grafikai munkákat elvégezni, ezért, ha a költséghatékonyság szempont a vállalkozásod életében, érdemes ezzel a lehetőséggel élni.

Számviteli és egyéb pénzügyi feladatok

A vállalkozások mindennapi működése elengedhetetlen naprakész, pontos és precíz pénzügyi adminisztráció nélkül. És pont ez az, amire neked vállalkozóként nincs időd, és valószínűleg nem tippelünk rosszul, ha azt gondoljuk, nem is szívesen végzed. Talán az egyik legtipikusabb feladatkör, amit egy virtuális asszisztens el tud helyetted végezni. Legyen szó számlák kiállításáról vagy a könyvelői anyag összekészítéséről, nyugodtan add át ezt a feladatot egy virtuális asszisztensnek, aki kellő rutinnal és szívesen végzi el.

Tartalomírás

Ma már elengedhetetlen, hogy a vállalkozásod jelen legyen az interneten, és az nem elég, hogy van egy honlapod vagy egy Facebook oldalad. A 21. században csúcsra jár az online tartalomfogyasztás, éppen ezért, ha valaki a weboldaladra látogat nem csupán azt várja el, hogy a szükséges információkat pillanatok alatt megtalálja, de azt is, hogy hasznos, valamint érdekes tartalmakkal is szórakoztasd.

Most minden bizonnyal villog benned a kérdés, hogy MIKOR? Mikor van neked arra időd, hogy hosszabb cikkeket írj? Örülsz, hogy egy-két képet alkalomadtán meg tudsz osztani a Facebookon, vagy az Instagramon, nemhogy még tartalmat is gyárts. Nem is kell neked ezzel időt töltened. Bízd a tartalomírást egy virtuális asszisztensre, és amellett, hogy időt spórolsz, valószínűleg még forgalmat is generál neked a megfelelő tartalom.