Vállalkozóként az elsődleges hosszútávú célod minden bizonnyal neked is az, hogy a vállalkozásod fejlődjön és növekedjen. Azonban a mindennapi teendők forgatagában pont erre nem marad lendület, ha mindent egyedül próbálsz megoldani. Idővel te magad is rá fogsz jönni, hogy bizony segítséget kell igénybe venned, és ilyenkor kell jól átgondolnod, hogy milyet. Felveszel magad mellé egy alkalmazottat vagy inkább kiszervezel bizonyos feladatokat egy virtuális asszisztensnek, aki maga is vállalkozó? Hogyan tudsz te ebből profitálni? Mutatjuk!

A virtuális asszisztens tisztában van a játékszabályokkal

A virtuális asszisztens mellett nagyon komoly érv az, hogy ő maga is vállalkozó. Lehet, hogy először eszedbe sem jut, hogy ez milyen lényeges momentum, pedig igenis számít. Egy alkalmazott, aki minden hónapban legkésőbb tizedikéig megkapja a fizetését, nem biztos, hogy tisztában van azzal, hogy mennyi munka van e mögött. Talán ez nem is elvárható tőle, hiszen az alkalmazotti létben a legfontosabb tényező a biztonság.

Ezzel szemben egy virtuális asszisztens, aki maga is vállalkozó, nagyon is jól ismeri ezeket a szabályokat és azt a gazdasági környezetet, amiben a munkavégzés történik. Nagyon jól tudja, hogy csak akkor van jövedelme, ha dolgozik, ezért biztos lehetsz abban, hogy a neked kiszámlázott órákat a vállalkozásoddal töltötte. Nincsenek üresjáratok, kifizetett kávézások, csak a színtiszta munka, arról nem is beszélve, hogy minden járulékot és egyéb felmerülő költséget ő maga finanszíroz.

Költséghatékonyság

Pont a fentiek miatt egy virtuális asszisztens segítsége sokkal költséghatékonyabb számodra, mint egy alkalmazott. Ez még akkor is így van, ha a virtuális asszisztens órabére látszólag magasabb, mint egy alkalmazott órabérre levetített fizetése. Az az idő pedig szinte megfizethetetlen, amit a virtuális asszisztens spórol meg neked. Ezt az időt és az ezzel együtt felszabadult kapacitást ugyanis a vállalkozásod stratégiai kérdéseire tudod fordítani. Végre azzal foglalkozhatsz, hogy miként tud növekedni és terjeszkedni a vállalkozásod. Végre lesz időd arra, hogy valóban a vállalkozásod lelke és esszenciája legyél, ne csak egy kifacsart vezető.

Az a bizonyos plusz

Az a bizonyos plusz pedig a vállalkozói szemlélet, ami értelemszerűen nem valószínű, hogy egy alkalmazottban benne van. Egy alkalmazott bejön, elvégzi a munkáját, majd a munkaidő letelte után hazamegy, és nem gondol tovább a vállalkozásodra. Ezzel szemben egy virtuális asszisztens nem az alkalmazottad, hanem a stratégiai partnered lesz. Vállalkozóként neki elemi érdeke, hogy a te vállalkozásod növekedjen és fejlődjön. Miért?

Egyrészt azért, mert neki is ebből lesz munkája. Ha a te vállalkozásod növekszik, egyre több feladat lesz benne, ami azt jelenti, hogy annál biztosabb és több munkája lesz a virtuális asszisztensnek is. Másrészt, ha fejlődik a vállalkozásod a virtuális asszisztens segítségével, te elégedett leszel, így te leszel az ő és az ő vállalkozásának a legjobb reklámja, hiszen jól tudjuk, hogy az elégedett ügyfél a legjobb reklám. Éppen ezért garantált, hogy a virtuális asszisztens úgy végzi a munkáját, hogy azzal minden esetben a vállalkozásod növekedését segítse elő.