Vállalkozóként bizonyára te is szembesültél már azzal, hogy mennyi teendőd van. Nem elég, hogy végzed azt a tevékenységet, amire a céged alapítottad, de foglalkoznod kell a számlázással, az adminisztrációval és még számos napi teendővel. Egy idő után azon kapod magad, hogy éjjel-nappal dolgozol, mégsem jutsz egyről a kettőre. Sosincs semmire időd, szinte soha nem vagy otthon és egyáltalán nem pihensz. Ekkor jön el az a pont, amikor rádöbbensz, hogy segítségre van szükséged. Ilyenkor két út áll előtted: vagy felveszel egy alkalmazottat, vagy kiszervezel egyes feladatokat. Ez utóbbinak sok előnye van egy alkalmazottal szemben, de lássuk, miért is éri meg neked, ha egy virtuális asszisztensnek szervezed ki a napi időrabló teendőket.

Költséghatékony megoldás

Egy virtuális asszisztens maga is vállalkozó, ami a te költségeidet nagyban csökkenti, ugyanis nem neked kell utána fizetned a járulékokat, nem kell fizetett szabadságot és betegszabadságot sem biztosítani a számára. Egy virtuális asszisztensnek csak az elvégzett munkát kell kifizetned, így nincs az, hogy napi 8 órát akkor is térítened kell neki, ha egyébként épp semmi feladat sem volt.

Nem kell irodát bérelned

Egy alkalmazottnak biztosítanod kell a munkavégzéshez szükséges feltételeket: számítógép, nyomtató, telefon, minden egyéb eszköz, na, meg persze az iroda is. Kiszervezés esetén erről sem kell gondoskodnod, ugyanis a virtuális asszisztensnek saját eszközei vannak és a saját lakásában vagy irodájában dolgozik. Ezzel is igen szép összegeket spórolhatsz havonta.

Nem kell költened a virtuális asszisztens képzéseire

Nem árulunk el nagy titkot, hogy a szabályok és a gazdasági élet változása miatt időnként szükség van újabb és újabb képzések elvégzésére az alkalmazottadnak is, hogy a tudása naprakész legyen és tudjátok a lépést tartani a versenytársakkal. Ezek az oktatások azonban általában igen költségesek. Jó hír azonban, hogy a virtuális asszisztenssel való együttműködés során ezeket sem neked kell finanszíroznod.

A választás szabadsága

Ha felveszel egy alkalmazottat, akkor kénytelen vagy rábízni a feladatokat még akkor is, ha épp nincs a helyzet magaslatán, ugyanis egy alkalmazott elbocsátása nem egyszerű folyamat. Ezzel szemben, ha a feladatokat kiszervezed egy virtuális asszisztensnek, és esetleg nem vagy megelégedve vele, lehetőséged van a szerződésbontásra és másik online támogató keresésére. És mivel nem vagy fizikai korlátok közé szorítva, sokkal több virtuális asszisztens közül választhatsz, hiszen mindenféle akadály nélkül tud neked segíteni egy olyan VA, aki esetleg az ország másik felében él, így garantáltan megtalálhatod a legjobb szakembereket.

A feladatok időben és hatékonyan készülnek el

Míg te csak rohantál a feladatok után, egy virtuális asszisztensnek köszönhetően minden feladat időben és pontosan elkészül. Ugyanis a pontosság és a hatékonyság alapkövetelmény egy online asszisztensnél, ezért biztos lehetsz afelől, hogy nem lesznek elmaradások és csúszások.

Fokozza a termelékenységet

Pont azért, mert az adminisztrációt kiszervezed, felszabadul igen sok kapacitásod, amit most már a valóban fontos dolgokra tudsz fordítani. Lesz időd a stratégiai kérdésekre, üzleti találkozókra, aminek köszönhetően sokkal hatékonyabb és termelékenyebb leszel te magad is.