A most kialakult helyzetben sokan kényszerültek arra, hogy az eredetileg nem az online térre kialakított vállalkozásukat átmentsék oda. Ha te is érintett vagy, akkor nagyon jól tudod, hogy ez merőben új kihívásokat eredményezett, amihez alkalmazkodnod kellett neked is, és az ügyfeleidnek is.

Pszichológusok, coachok, ügyvédek és jogászok, tanárok tartottak és tartanak a mai napig foglalkozásokat és ügyfélfogadásokat online, a technika segítségével, de nagyon sok versenyszférabeli vállalkozás is átette a székhelyét a különféle digitális platformokra és ott tartanak megbeszéléseket, mert home office-ban dolgoznak.

Ez pedig olyan feladatokat eredményezett, amiben nem biztos, hogy van rutinod és valószínűleg nincs rá kapacitásod sem. Azonban egy virtuális asszisztens segítségével ez a probléma is áthidalható, és te is kihozhatod a maximumot a helyzetből online vállalkozásod felfuttatásával.

Hanganyagok legépelése

Ha jogi anyagokkal foglalkozol, akkor bizonyára számodra elengedhetetlen az esetlegesen hanganyag formájában rögzített tárgyalások, megbeszélések átirata. Ugyanígy szükséged lehet gépelésre, ha egy meeting anyagát szeretnéd rögzíteni írásos formában. Már egy rövidebb hanganyag legépelése is igen sok időt vesz igénybe, főleg akkor, ha ebben nincs mindennapos gyakorlatod.

Azonban egy virtuális asszisztens könnyedén megoldja ezt a problémát. Egy VA gyorsan és pontosan dolgozik, ami ehhez a feladathoz elengedhetetlen. A szerződésben pedig úgyis titoktartást vállal, így amiatt sem kell aggódnod, hogy esetleg a bizalmas adatok és információk illetéktelen kezekbe kerülnének.

Hírlevelek, blogolás

Ha áttértél az online világra, bizonyára te is hamar szembesültél azzal, hogy ma már nem elegendő, ha csak jelen vagy, hasznos és érdekes tartalmat is kell szolgáltatnod az olvasóid és látogatóid számára. Hírlevelet vagy blogot írni pedig nem egyszerű, pláne, ha nem is áldott meg az ég írói vénával.

Nagyon sok időd elmehet egy-egy ilyen cikk megírására, miközben vért izzadsz, hogy izgalmas és hasznos is legyen. Ne tedd. Kérd inkább egy virtuális asszisztens segítségét, aki profi szövegíró és számára szinte gyerekjáték egy hírlevél vagy blogcikk megírása. Elmondod neki, hogy milyen témákat szeretnél viszontlátni az oldaladon, hidd el, a virtuális asszisztens keze alatt csak úgy füstöl majd a billentyűzet.

E-mail promóciók

Ugyanez igaz az e-mail promócióra is. Egy vonzó és hatékony e-mail kampány feladata, hogy a potenciális vevőket vagy ügyfeleket meggyőzze arról, hogy téged válasszanak, ne pedig a konkurenciád. Bízd inkább szakemberre az egész kampány felépítését és kivitelezését, hogy valóban elérd azt a célt, amit szeretnél. Sokkal hatékonyabb és jövedelmezőbb lesz, amiből te csak profitálhatsz.

Kutatás és felmérés

Az már világos mindenki számára, hogy jelenleg az online térben van lehetőség fejlődésre és növekedésre, hiszen a kialakult helyzet az offline lehetőségeknek nem igazán kedvez. Érdemes ezt az időszakot kihasználni és esetleg új termékeket, szolgáltatásokat is bevezetni. Ez természetesen nem egyik napról a másikra történik, és előzetes kutatás, valamint felmérés előzi meg, ami nem kevés idődet és energiádat lekötné, ha te végeznéd.

Add át ezt a feladatot is egy virtuális asszisztensnek, aki nem csupán felkutatja a lehetőségeket, de a célpiac körében is felmérést tud készíteni. Mind emellett ő maga is vállalkozó, ezért akár stratégiai partnerként is tud téged segíteni abban, hogy a vállalkozásod növekedni tudjon.