Vállalkozóként bizonyára te is tudod, hogy mennyire fontos, hogy rangsorolni tudd a feladataid és priorizálni tudj köztük. Nem mindegy ugyanis, hogy hol és mivel töltöd az időd, amiből valószínűleg neked sincs elég. Kezdő vállalkozásként – hiába lenne szükséged segítségre – nem biztos, hogy az anyagi keret szűkössége miatt megengedhetsz egy személyi asszisztenst, és az egyéb üzleti megoldások sem mindig férnek bele. Viszont van egy költséghatékony megoldás arra, hogy hatékonyabb és sikeresebb legyél, ez pedig nem más, mint a virtuális asszisztens.

A virtuális asszisztens elengedhetetlen minden vállalkozás számára

A sikeres vállalkozók mind tudják, hogy nem oldhatnak meg ők maguk mindent, és pont azért sikeresek, mert megtalálják a legjobb embereket az egyes feladatok elvégzésére. A vállalkozásod lényege, hogy lehetőleg csak olyan tevékenységet végezz, ami neked örömet okoz, amivel szívesen foglalkozol. Jó hír, hogy nagy valószínűséggel a bevételedet is pont az a tevékenység hozza, amire a vállalkozásodat is elindítottad, amit szeretsz csinálni.

Ha viszont az időd nagyobb részében azokat a feladatokat kell megcsinálnod, amelyek ugyan bevételt nem termelnek, de a mindennapi működéshez szükségesek, pont a lényegre nem marad időd. A mai rohanó világban, amikor mindig minden tegnapra kellett volna, nagyon könnyű elveszni a havi jelentések, a számlázás, a mérlegek és beszámolók világában. Add át a rendszeresen ismétlődő feladatokat és a napi adminisztrációt egy virtuális asszisztensnek, amelyek felemésztik az időd és az energiád.

A hatékonyság növelése megfizethető módon

A virtuális asszisztens olyan szakember, aki távolról, online eszközök segítségével támogat a vállalkozásod körüli teendők elvégzésében. Pont emiatt egyre népszerűbbek a virtuális asszisztensek, mert sokkal gyorsabb, egyszerűbb és olcsóbb az adatokat egyik helyről a másikra eljuttatni, mint például teljes munkaidőben alkalmazni ezen feladatok elvégzésére egy alkalmazottat.

A vállalkozó léttel járó bizonytalanságok közepette pedig kifejezetten biztonságot nyújt a virtuális asszisztens rugalmassága. Nincs az a teher, hogy az alkalmazott bérét és járulékait is ki kell termelni, és az sem, hogy esetleg meg kell tőle válni, ha nem úgy megy a szekér. A virtuális asszisztensnek egyrészt csak azért kell fizetned, amit elvégez, másrészt a rendszeres feladatok mellett projektalapon is foglalkoztathatod.

Miben tud segíteni egy virtuális asszisztens?

A virtuális asszisztenssel való együttműködés nagy előnye, hogy a VA-ra rábízhatsz minden olyan időrabló feladatot, amit nem szívesen végzel, viszont az elvégzésük nélkül működésképtelen lenne a vállalkozásod. A legtipikusabbak ezek közül a levelezés, az ügyfélkezelés, a számlázás, a könyvelői anyagok összekészítése, a blogírás, a kimutatások és prezentációk készítése, az adatrögzítés, a kutatás, a találkozók szervezése és a naptár kezelés, valamint a közösségi média felületek napi szintű karbantartása.

De természetesen a virtuális asszisztensre speciális, a vállalkozásodhoz és a tevékenységedhez köthető feladatokban is számíthatsz. A mai modern technika segítségével gyakorlatilag eltűntek a határok, és csupán megbeszélés kérdése, hogy mi mindenben tud segítő jobbot nyújtani neked egy virtuális asszisztens. Még ma kezdd el keresni a számodra legalkalmasabb VA-t, hogy 2021-nek már egy ilyen hatékony segítséggel felvértezve vágj neki!