Annak ellenére, hogy egyre gyakrabban találkozni a virtuális asszisztens kifejezéssel a mindennapokban, még mindig sokan kérdőn néznek ránk, amikor elmondjuk, hogy mivel is foglalkozunk. Éppen ezért most induló cikksorozatunkban részletesen bemutatjuk, hogy mit is csinál egy virtuális asszisztens, és mi mindenben lehetünk a segítségedre. Kezdjük a szövegírással!

Miért lehet egyáltalán szükséged szövegre?

Ma az már nem kérdés, hogy weboldalra és Facebook oldalra minden vállalkozónak szükséges van. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy az emberek szinte kivétel nélkül az interneten keresnek, ha szeretnének vásárolni valamit, vagy szeretnének igénybe venni egy szolgáltatást, emiatt egész egyszerűen kötelező fent lenni a neten. Ha nem így teszel, akkor egyértelműen hátrányba kerülsz a versenytársaiddal szemben. A másik ok pedig az, hogy pont azért, mert az internet a nulladik állomás bármit is keresünk, jobban megbízunk azokban a cégekben, akik megtalálhatók ott.

Viszont a 21. században már kevés csak jelen lenni az interneten, tartalmat is szolgáltatni kell. Ez azt jelenti, hogy érdekes és hasznos információkkal is el kell látnod azokat, akik a weboldaladra vagy a Facebook oldaladra látogatnak, hogy ott is maradjanak. Ennek legjobb módja, ha rendszeresen blogcikkeket vagy posztokat osztasz meg.

Milyen szövegeket ír egy virtuális asszisztens?

Nem mindenkinek van vénája az íráshoz, vállalkozóként valószínűleg időd és kapacitásod sincs arra, hogy rendszeresen írj. És itt jövünk a képbe mi, virtuális asszisztensek. Ugyanis mi megírjuk helyetted a blogcikkeket, a Facebook és Instagram posztokat, a hírleveleket, a hirdetéseket, de még a termékleírásokat vagy a weboldalad szövegezését is.

Bármilyen szöveg esetén számíthatsz ránk akár hosszabb, akár rövidebb anyagról van szó. Neked egyáltalán nem kell ezzel időt töltened. Igénybe veheted a szolgáltatásunkat csak egy-egy alkalommal, de rendszeresen is, ahogy neked kényelmesebb vagy ahogy szükséged van rá.

Honnan tudja egy virtuális asszisztens, hogy mire is gondolok?

Nem tudja, hiszen nem gondolatolvasó, viszont valószínűleg már többszáz blogcikket vagy Facebook posztot megírt, és ezért tudja, mi az, ami működik és mi az, ami nem. Ez nem jelenti azt, hogy neked nem lehetnek ötleteid és elképzeléseid, sőt. Nagyon jó, ha tudod, hogy mit szeretnél viszontlátni az oldaladon, csak azt nem tudod, hogyan fogalmazd meg, azaz hogyan adj formát a gondolataidnak.

A legfontosabb, hogy mindig konkrétan fogalmazd meg, hogy mit is szeretnél, és akkor a virtuális asszisztens olyan szöveget tud összerakni, ami teljes egészében te vagy, téged, a gondolataid és a hitvallásod tükrözi. Ugyanakkor nincs probléma akkor sem, ha nincs konkrét ötleted vagy elképzelésed, mi azért vagyunk, hogy ebben is segítsünk neked. Ötletelhetünk közösen, de az is megoldható, hogy mi ajánlunk neked témákat, amelyekből inspirálódva már lehet, hogy te magad is meg tudod fogalmazni, mit is szeretnél.