A weboldal elkészítése csupán az első lépés, és nagyon szuper, ha van már honlapod, de nem dőlhetsz hátra. Egy elhanyagolt weboldal olyan, mintha nem is lenne, ezért elengedhetetlen a rendszeres karbantartás, hogy a jól és hatékonyan működjön. Muszáj, hogy naprakész legyen, hogy mindig aktuális információk szerepeljenek rajta, és tartalommal is meg kell tölteni. Ez idő és energia. Viszont egy virtuális asszisztens ebben is tud segíteni.

Lássuk, milyen feladatokat tud átvenni tőled!

A weboldal üzemeltetése

Ahhoz, hogy a weboldal biztonságosan és gyorsan működjön, nem elég egyszer összerakni az oldalt, rendszeresen frissíteni kell. Működés közben derül ki ugyanis igazán, hogy mire van még szükséged, így utólag is szükség lehet bővítmények telepítésére. A virtuális asszisztens elvégzi a megfelelő frissítéséket, aktualizálja a bővítményeket és a témákat is.

A gyorsaság mellett a másik alapvető követelmény egy weboldallal kapcsolatban a biztonság. Hatalmas kárt tud okozni, ha valaki feltöri az oldalad, ami felett így elveszíted az irányítást. Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg, olyan védelmi rendszert kell kialakítani, aminek köszönhetően biztonságban vannak a saját, valamint az ügyfeleid adatai is. A biztonsági rendszer átvizsgálja az oldalt, és képes arra, hogy blokkolja a nem kívánt felhasználókat, valamint veszély esetén értesíti a weboldal adminisztrátorát, karbantartóját. Azonban időnként ezt a rendszert is frissíteni kell, amit ugyancsak elvégez a virtuális asszisztens, ahogyan a biztonsági mentéseket is.

Tartalomkészítés

Egy weboldal önmagában, tartalom nélkül nagyon keveset ér, rendszeresen szükség van érdekes és hasznos információkra. A hangsúly pedig a rendszeresen van, hiszen, ha csak hébe-hóba teszel fel egy-egy blogcikket, mit sem ér az egész. Egy blogcikk megírása, a képanyag összeállítása azonban nem kis feladat. A virtuális asszisztens nem csupán abban tud segíteni, hogy megírja a blogot, de képanyagot is keres hozzá, majd fel is tölti weboldaladra.

Ha pedig webshopot üzemeltetsz, még inkább szükséged lehet a virtuális asszisztens segítségére, ugyanis egy webshop esetén még több teendő akad. Termékleírásokat kell készíteni minden termékhez, szükség esetén akár ezeket fordítani is kell, ha nem csupán belföldön értékesítesz. A termékeket képpel és leírással együtt fel kell tölteni a felületre. Ebben mindben tud segíteni a virtuális asszisztens: megírja vagy lefordítja a termékleírást, szerkeszti a termék képét, majd utána az egészet feltölti a felületre.

Ügyfélszolgálat, chat

Egy weboldal – különösen egy webáruház esetében – nagyon fontos az ügyfélszolgálat. Nem ritka, hogy azért nem vesz igénybe egy szolgáltatást vagy azért nem vesz meg egy terméket a weboldalra látogató, mert egy számára fontos információt nem talál. Ilyenkor nagyon jól jön, ha az oldalon van chat lehetőség, aminek segítségével azonnal fel tudja venni a kapcsolatot és választ kap minden kérdésére. A virtuális asszisztens a chat üzemeltetésében, valamint az ügyfélkezelésben is segítségedre lehet.