Az elmúlt hetekben számba vettük, hogy mi mindenben tud segíteni egy virtuális asszisztens. Ettől függetlenül jól tudjuk mi is – hisz mi magunk is vállalkozók vagyunk -, hogy bármely fontos üzleti döntés meghozatalakor mérlegelni kell az előnyöket és hátrányokat is. Nem különbözik ettől az a helyzet sem, amikor virtuális asszisztens segítségét szeretnéd igénybe venni. Ha még bizonytalan vagy, segítségképp összeszedtük, hogy mi minden szól a virtuális asszisztens mellett.

Időt spórolsz

Gyakran tapasztalod te is, hogy hiába dolgozol éjjel-nappal, mégsem csökkennek a feladataid? Sosincs időd semmire, és már nem is gondolsz arra, hogy pihenj vagy kikapcsolódj, esetleg a családoddal vagy a barátaiddal tölts egy kis időt? Nem kellene, hogy ez így legyen, és van megoldás erre a helyzetre is.

Egy virtuális asszisztens segítségének köszönhetően végre visszakaphatod azt az időt, amit olyan időrabló feladatokra kell fordítanod, mint az adminisztráció, számlázás, e-mailek megválaszolása, és még hosszan sorolhatnánk. Ennek eredményeként pedig lesz időd pihenni, feltöltődni, és arra is, hogy a vállalkozásod fejlesztésével foglalkozz. Ne feledd, hogy az idő a legértékesebb árucikk az üzleti életben és a magánéletben is. Ha több van belőle, megnő az esélye a sikeres vállalkozás felépítésének és a kevésbé stresszes életvitelnek is.

Pénzt takarítasz meg

Az idő mellett a pénz a másik olyan tényező, ami nagyban meghatározza egy vállalkozás működését, emiatt bármi, amivel pénzt spórolhatsz meg, jól jön. De vajon hogyan takaríthatsz meg pénzt azzal, ha virtuálist asszisztenst alkalmazol?

Először is nem kell irodát fenntartanod a számára, hiszen a virtuális asszisztens otthonról vagy a saját irodájában dolgozik. Másrészt nem kell a berendezéseire és az eszközeire sem költened, ugyanis az is mind a sajátja. És mivel a VA maga is vállalkozó nem neked kell megfizetned a járulékokat sem utána.

Azonban a nyilvánvaló és azonnali költségmegtakarítási előnyök mellett a virtuális asszisztenssel hosszabb távon is pénzt spórolhatsz meg. A vállalkozás hatékonyabbá tétele és az, hogy valaki bizonyos feladatok elvégez helyetted, növeli az általad elvégezhető munka mennyiségét. Ez azt is lehetővé teszi, hogy olyan stratégiai kérdésekről gondolkodj, ami lehetővé teszi a profit maximalizálását és az üzleti növekedést. Ezek pedig mind hozzájárulnak a bevételek növekedéséhez.

A virtuális asszisztens olyan készségekkel rendelkezik, amelyekkel te esetleg nem

Minden ember rendelkezik bizonyos készségekkel. Te minden bizonnyal a legjobb vagy abban, amit csinálsz, de lehet, hogy az adminisztratív feladatokhoz nincs türelmed és affinitásod. A jó hír, hogy a virtuális asszisztensnek pont abban van gyakorlata, ami neked „nem szeretem” feladat, így komoly terhet tud levenni a válladról a mindennapi rutinfeladatok átvállalásával.

Free image/jpeg, Resolution: 3999×3000, File size: 1012Kb, Knowledge Abilities Skills as an illustration

Mi okozhat nehézséget?

Természetesen minden éremnek két oldala van, így a virtuális asszisztenssel történő együttműködésben is lehetnek kezdetben olyan tényezők, amelyek esetleg zavarnak téged. Egyik ilyen lehet a felügyelet hiánya, hiszen sok esetben nem is találkoztok egyszer sem személyesen.

Emiatt azonban nem kell aggódnod, hiszen a virtuális asszisztensek olyan szakemberek, akik önállóan, a saját területükön hatékonyan végzik a munkájukat. A VA maga is vállalkozó, akinek csak akkor van munkája, ha az ügyfelei elégedettek. Ezért is biztos lehetsz abban, hogy a virtuális asszisztens a legjobb tudása szerint intézi a te ügyeidet is.