A termelékenység és a hatékonyság nagyon fontos mind a személyes, mind a szakmai életünkben. Egy vállalkozás tulajdonosaként produktívnak kell maradnod ahhoz, hogy vállalkozásod növekedjen és fejlődjön. Előfordulhatnak azonban olyan napok, amikor annyi a tennivaló, és neked olyan kevés időd van, hogy szükséged lenne extra segítségre, hogy még eredményesebb lehess. Ilyenkor jön jól, ha van egy megbízható virtuális asszisztensed, akire bármikor számíthatsz. Ma írásunkban annak járunk utána, hogyan is tudod megduplázni a hatékonyságodat egy VA segítségével.

Ütemezd a feladataidat

A legtöbb ember nem tud maximálisan produktív lenni, mert egész egyszerűen nem tudja a feladatokat priorizálni. Éppen ezért nagyban segít, ha napi, heti vagy havi feladatlistákat készítesz, a feladatokat fontossági és sürgősségi sorrendbe teszed, és ennek megfelelően ütemezed őket. Így ugyanis tudni fogod, hogy mi a fontos, illetve mi az, amit azonnal el kell végezni, és mi az, amit esetleg későbbre lehet halasztani.

Ha pedig ezeket a feladatokat nem csupán magadnak jegyzed fel, hanem egy olyan feladatkezelőt használsz, amelyhez a virtuális asszisztensednek is van hozzáférése, máris megduplázd a hatékonyságodat. Miért? Azért, mert az esetlegesen halasztható, kevésbé sürgős feladatokat a VA is el tudja végezni, neked elegendő a halaszthatatlan teendőkkel foglalkoznod, mégis kétszer annyi feladat lesz kész.

Hagyj fel a multitaskinggel!

A multitasking ugyan fontos készségnek számít, azonban kutatások már többször bebizonyították, hogy akadályozhat a hatékony munkavégzésben, ugyanis, ha egyszerre több dolgot is végzel, egyikre sem tudsz igazán koncentrálni. Ezért a legjobb, ha kiiktatod a zavaró tényezőket, és egyszerre egyetlen feladatra összpontosítasz. Miután azzal az eggyel végeztél, továbbléphetsz egy másik projektre, és így tovább.

Caucasian businessman in the office shoot

Viszont azt is jól tudjuk, hogy ez nem életszerű, és az esetek többségében igenis több feladat elvégzésére van szükség egyidőben. Ne ess kétségbe ilyenkor sem! Delegálj néhány feladatot a virtuális asszisztensednek. Segítségével végre megteheted azt, hogy egy-egy feladatra fókuszálsz, aminek eredményeképpen sokkal hatékonyabb leszel.

A hatékonyság egyik kulcsa: a napközbeni szünetek

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a hatékonyság halála az, ha sosem pihensz. És nem csupán a nap végén kell lelazulni, napközben is szünetet kell tartani, hogy regenerálódni tudj, és újult erővel tudj nekiveselkedni az előtted álló feladatoknak. Igen ám, de ha te pihengetsz, ki végzi el a feladatokat? Ugye már te is kitaláltad? Bizony, a virtuális asszisztens! Adj át bizonyos feladatokat a VA-nak, aki addig is tudja ezeket folytatni, amíg te megebédelsz, vagy esetleg elmész egy rövid sétára. Hidd el, ezek a szünetek segítenek a koncnetrációban, növelik a hatékonyságodat, és hozzájárulnak a mentális egészség javításához is.