Amikor virtuális asszisztenssel kezdesz el együtt dolgozni, egy igen különleges folyamaton mész keresztül te magad is. Ugyanis megtapasztalod majd, hogy egy virtuális asszisztens sokkal közelebb áll egy stratégiai partnerhez, mint egy alkalmazotthoz. Egészen más szemléletmóddal közelíti meg a feladatokat, hiszen ő maga is vállalkozó. Éppen ezért érdemes, sőt, szükséges is megosztanod a virtuális asszisztenssel, hogy milyen üzleti céljaid vannak, hiszen annak eléréséhez nagyban hozzá tud járulni ő is. Hogyan? Mai írásunkból kiderül.

Az örök körforgás

A virtuális asszisztens és az alkalmazott között az az óriási különbség, hogy a VA ugyanolyan vállalkozó, mint te magad. Ő arra vállalkozik, hogy a hozzád hasonló vállalkozók mindennapjait megkönnyítse. Azt gondolnád, hogy ennek nincs jelentősége, pedig nagyon is van. Ez ugyanis alapjaiban határozza meg az ő hozzáállását is.

Ugyanis neki vállalkozóként lételeme, hogy te sikeres legyél. Hiszen, ha te sikeres vagy, a vállalkozásod tud fejlődni és növekedni annak köszönhetően, hogy a virtuális asszisztens segíti a munkádat, te elégedett leszel. Ha elégedett vagy vele, akkor minden bizonnyal ajánlani fogod másnak is, aminek eredményeként a virtuális asszisztens is fejlődni, növekedni tud.

Ez a folyamat pedig egy olyan körforgást hoz létre, amelyben te is, és ő is win-win helyzetben vagytok, hiszen mindketten előre tudtok lépni, és a bevételeiteket növelni tudjátok.

Virtuális asszisztens, mint stratégiai partner

Pontosan az előbb vázölt összefüggés miatt bátran kijelenthető, hogy a virtuális asszisztens tulajdonképpen stratégia partnerként funkcionál, akinek ugyanolyan érdeke a te vállalkozásod fejlesztése, mint neked. Mivel ő maga is vállalkozó, lehet, hogy tud olyan folyamatokat és lehetőségeket is mutatni neked, amelyek közelebb visznek a célod eléréséhez, de esetleg te magad nem ismerted előtte.

Business people focused on goal. Colleagues with archery aiming at target. Flat vector illustration. Marketing, achievement, bullseye concept for banner, website design or landing web page

Egy virtuális asszisztens több vállalkozóval dolgozik együtt, ez pedig azt eredményezi, hogy adott esetben több olyan modellt is lát, amely működőképes tud lenni. Helyzeti előnyéből fakadó tapasztalatának köszönhetően akár még olyan tanácsokkal és tippekkel is tud téged segíteni, amelyek hosszabb távon a vállalkozásod növekedéséhez vezethetnek.

Hogyan tud a céljaid megvalósításában segíteni egy VA?

Először is úgy, ha tudja és ismeri ezeket a célokat. Éppen ezért bátran mondd el neki, hogy milyen terveid vannak, honnan hova szeretnél eljutni, milyen célokat szeretnél megvalósítani. A pontos célok ismeretében a virtuális asszisztens olyan tanácsokkal tud ellátni, amelyek előmozdíthatják ezen célok megvalósítását.

Másrészről pedig az üzleti célok ismeretében tud javaslatot tenni arra, hogy esetleg még milyen feladatokat lenne érdemes átadnod neki annak érdekében, hogy te a céljaid elérésére tudj fókuszálni. Kommunikáld nyugodtan a célkitűzéseid és elképzeléseid, merd stratégai partnerként használni a virtuális asszisztenst. Csak így tudod meg igazán, hogy mennyi mindenben számíthatsz egy virtuális asszisztensre!