Bár az év eleji tervezésen már túl vagy, most sem késő változtatni rajta, ha azzal előnyösebb helyzetbe kerülsz. Legyen ez az időszak a tavaszi nagytakarítás a vállalkozásodban. Nézd végig a folyamatokat, gondold át az elmúlt két hónap tapasztalatait, és ha szükséges, lépj és kérj segítséget. Legyen szó a költségek csökkentéséről, a bevételek növeléséről vagy a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtéséről, egy virtuális asszisztens mindhárom elérésében tud segíteni. Mai cikkünkben épp ezért összeszedtük, hogy miért kezdj el együtt dolgozni most azonnal egy virtuális asszisztenssel.

Nem engedheted meg magadnak, hogy ne!

Számtalan olyan feladat van minden vállalkozásban – így bizonyára a te vállalkozásodban is – amelyet el kell végezni annak érdekében, hogy egyáltalán működni tudjon, de bevételt sajnos nem termel. Kimutatások készítése, könyvelési anyag összeállítása, határidős bevallások, és még hosszan lehetne folytatni a sort. Ha ezeket mind te magad végzed, pont azokra a tevékenységekre nem marad időd és energiád, amelyek a vállalkozásod lelkét adják, és bevételt termelnek.

Nem véletlenül mondják, hogy az idő pénz. És egy virtuális asszisztens pont időt tud neked adni azzal, hogy elvégzi helyetted azokat a feladatokat, amelyek a kapacitásod nagyrészét lefoglalják, és amelyek miatt nem tudsz a lényegi dolgokkal foglalkozni. Ezért mondjuk azt, hogy egyszerűen nem engedheted meg magadnak azt a luxust, hogy nem használod ki a virtuális asszisztensben rejlő lehetőségeket. Egy hatékony vállalkozó ugyanis nem akar mindent maga elvégezni, mert tudja, hogy neki azokra a tevékenységekre kell fókuszálnia, amelyek a legnagyobb hatással vannak az üzletre.

Költségek csökkentése, hatékonyság növelése

Sokszor leírtuk már, de nem győzzük hangsúlyozni, hogy amellett, hogy a virtuális asszisztens időt teremt neked, számos egyéb oka is van annak amiért érdemes, sőt, szükséges együtt dolgozni vele. Ezek közül a legmarkánsabb kétség kívül az, hogy a segítségével csökkentheted a költségeidet és növelheted a hatékonyságodat.

Ez utóbbit egyértelműen úgy, hogy nagyon sok terhet levesz a válladról. Elvégzi helyetted azokat a feladatokat, amelyeket te nem akarsz vagy nem tudsz, és természetesen azokat is, amelyek rengeteg idődet felemésztik. Ennek köszönhetően pedig a kapacitásod egy része felszabadul, így sokkal hatékonyabbá válsz.

Ha pedig azt gondolod, hogy egy virtuális asszisztens nagyon drága, emiatt növeli a költségeket, tévedsz. A virtuális asszisztens ugyanis nemhogy nem növeli, ellenkezőleg, csökkenti azokat. Egy alkalmazottal szemben nem kell utána járulékokat fizetned, nem kell miatta egy irodát fenntartanod, nem kell finanszíroznod a képzéseit, csak azt a munkaórát kell kifizetned neki, amit ténylegesen az általad adott feladatokkal töltött. Ráadásul ezt te költségként is elszámolhatod, így duplán jól jársz.

Az egyensúly megteremtése

Ha éjjel-nappal dolgozol, mégsem jutsz egyről a kettőre, valamin változtatnod kell. Elsősorban a hozzáállásodon. Meg kell tanulnod delegálni a feladatokat, hogy ne kelljen a nap 24 órájából húszat munkával töltened, és maradjon időd a pihenésre, valamint a családodra és a barátaidra. A hatékony munkavégzés alapja ugyanis az, hogy megtaláld az egyensúlyt a munka és a magánélet között. Fel kell töltődni, és ki kell kapcsolódni annak érdekében, hogy eredményesen tudj dolgozni.

Ebben tud segíteni a virtuális asszisztens. Ezért talán a legfőbb ok amiért azt mondjuk, hogy most azonnal keress egy VA-t az az, hogy elkerüld a kiégést. Szabadulj meg végre attól a nyomástól és stressztől, amit a halmozódó feladatok okoznak. Legyen időd a stratégiai kérdésekre, feladatokra, és leginkább a pihenésre! Csak így tudsz hosszútávon fejlődni és előre lépni.