Akármennyire is hihetetlen, a virtuális asszisztenciának az egészségügyben is van létjogosultsága, és igen hatékony segítség lehet bármelyik orvos számára. Természetesen most nem arra gondolunk, hogy a rendelőintézetben azonnal cserélje le minden orvos az asszisztensét, mert a virtuális asszisztens nem pont ugyanazon feladatokban tud segíteni, mint egy hagyományos asszisztens. De, hogy egészen pontosan hogyan tudja támogatni a munkád egy egészségügyi virtuális asszisztens, mai írásunkból kiderül.

Miért lehet szükséged orvosként virtuális asszisztensre?

Magánorvosként bizonyára te magad is tapasztalod, hogy a tevékenységed nem korlátozódik kizárólag a gyógyításra, hiszen ilyenkor nem csupán orvos, de vállalkozó is vagy. Emiatt egy magánpraxis magán hordozza egy vállalkozás minden jegyét a felmerülő feladatokkal együtt. Már önmagában a betegek ellátása hatalmas feladat, és ehhez jönnek az egyéb, adminisztratív jellegű feladatok, amelyre sokszor nem jut idő, vagy csak a nap sokadik órájában, amikor már nagyon fáradt vagy.

Ha azt tapasztalod te is, hogy orvosként elborít a papírmunka, virtuális asszisztensre van szükséged. Felesleges lenne a hagyományos asszisztensed mellett teljes állásban foglalkoztatni egy személyi asszisztenst is, amikor az adminisztratív jellegű, vállalkozással kapcsolatos teendőket átadhatod egy virtuális asszisztensnek is. Ezzel pedig időt és pénzt is spórolsz.

Milyen a jó egészségügyi virtuális asszisztens?

Olyan, mint bármelyik másik jó virtuális asszisztens. Nem kell, hogy feltétlenül egészségügyi végzettséggel rendelkezzen – azonban nem ritka, hogy van ilyen végzettsége is egy virtuális asszisztensnek – de néhány dologra oda kell figyelni. Egészségügyi virtuális asszisztensként óhatatlan, hogy nagyon érzékeny adatokkal találkozzon, ezért különösen fontos, hogy ezeket megfelelő módon kezelje. Éppen ezért elengedhetetlen, a magasfokú szakmaiság, és, hogy ügyeljen a részletekre.

Fontos, hogy nyitott és képezhető legyen, főleg akkor, ha semmilyen egészségügyi végzettsége és tapasztalata nincs. A magánpraxis elég speciális területe a vállalkozásoknak, számos olyan egyedi szabállyal és előírással, amelyeket ismerni és alkalmazni is kell, ezért a nyitottság és tanulékonyság alapvető elvárás egy olyan virtuális asszisztenssel szemben, aki egy orvos munkáját szeretné segíteni.

Milyen feladatokban tud segíteni?

Elsősorban az adminisztratív feladatokban. Lehet, hogy te magad észre sem veszed, hogy mennyi papírmunka van a rendeléseddel kapcsolatban, csak az tűnik fel egy idő után, hogy állandóan dolgoznod kell. Ez pedig legtöbbször a különböző, néha apró-cseprő, ugyanakkor elmaradhatatlan napi teendők miatt van. Ilyen például a számlázás, a rendelés ütemezése, vagy a dokumentumok ellenőrzése és előkészítése is. Ezeket rosszabb esetben te magad, kevésbé rossz esetben pedig a hagyományos asszisztensed végzi. Ez nem jó, mert mindketten leterheltek lesztek, és kevesebb idő jut a betegekre és a gyógyításra. Pontosan ezért kell ezeket a feladatokat kiszervezned egy virtuális asszisztensnek.

Magánorvosként az online térben is jelen kell lenned, azonban erre a legtöbb esetben már tényleg nincs időd, és sokszor kedved sincs a közösségi felületekkel foglalkozni, ami teljesen érthető. Viszont nem kell emiatt sem aggódnod, ha a social media felületek kezelését átadod egy virtuális asszisztensnek. A virtuális asszisztens hasznos információkat, releváns tartalmakat tud készíteni és megosztani, sőt, a megkeresésekre is válaszolhat, ezzel padig jelentős terhet vesz le a válladról.