Amennyiben ügyvédi irodád van, bizonyára te is naponta szembesülsz azzal, hogy mennyire sok olyan feladatot kell ellátnod, amely nem feltétlen a szakmai dolgokról szól. Gondolunk itt a különböző adminisztratív teendőkre, az ügyfelekkel való kapcsolattartásra vagy a dokumentumok előkészítésére. Azonban egyszemélyes ügyvédi irodaként nem biztos, hogy fel tudsz venni egy teljes munkaidős asszisztenst, hiszen az igen komoly kiadást jelentene minden hónapban. Viszont ilyen helyzetekben is van megoldás: virtuális asszisztens. A jogi virtuális asszisztens ugyanis kényelmes költséghatékony megoldást jelent.

Miért vegyél fel egy jogi virtuális asszisztenst?

Ha röviden szeretnénk válaszolni, azt mondanánk, hogy azért, mert időt és pénzt spórol meg neked. A virtuális asszisztensnek ugyanis az a nagy előnye, hogy mivel maga is vállalkozó, csak azokat az órákat kell kifizetned neki, amelyeket valóban a te ügyeiddel töltött. Ennek köszönhetően nem fizetsz ebédidőt, üresjáratot, kávészünetet és hasonlókat.

A jogi virtuális asszisztens pedig rendelkezik azon szükséges végzettségekkel és tapasztalattal, amelyek ahhoz kellenek, hogy felelősségteljesen el tudja végezni a rá bízott feladatokat. Biztos lehetsz abban, hogy személyében pontos és precíz segítségre számíthatsz, aminek köszönhetően igen sok teher lekerül a válladról.

Milyen feladatokban tud segíteni?

Azt gondolod, hogy egy ügyvédi irodában feltétlenül szükséges, hogy az asszisztens személyesen jelen legyen? Bebizonyítjuk neked, hogy számtalan olyan adminisztratív jellegű feladat van, amihez egyáltalán nem kell személyes jelenlét, és az online eszközöknek köszönhetően nagyon sok minden megoldható akár távolról is.

Így segíteni tudja a munkádat azzal, például, hogy előkészíti a szükséges dokumentumokat és szerződéseket egy-egy új ügyfél kapcsán. Nagyon sok ügyvéd készít hangfelvételt, amelyeket utána legépelni igen sok idő. Ezt természetesen a virtuális asszisztens könnyedén megoldja. Sőt, képzeld el, hogy a Skype, illetve az ehhez hasonló alkalmazásoknak köszönhetően akár „élőben” diktálhatsz beadványokat, leveleket és egyéb dokumentumokat.

Emellett a virtuális asszisztens segíthet téged az ügyfél megkeresésekkel kapcsolatban is: időpontot egyeztethet velük, vagy megválaszolhatja a kérdéseiket, így ezzel sem a te időd megy, illetve a számlázásban, és az adatszolgáltatásban is.

Hogyan tudsz együtt dolgozni egy jogi virtuális asszisztenssel?

A virtuális asszisztenssel történő együttműködés sokkal egyszerűbb, mint azt elsőre gondolnád. A legfontosabb a kommunikáció. Nagyon lényeges, hogy mindent részletesen mondj el, hogy egyértelműek legyenek az elvárások. Az elején lehet, hogy ez kicsit több időt fog igénybe venni, de megéri, mert utána sokkal gördülékenyebben tudtok majd együtt dolgozni.

Meg kell találnotok azokat az eszközöket, amelyek mindkettőtöknek megfelelnek, és amelyeknek köszönhetően egyszerűbben tudjátok elvégezni a munkát. Szerencsére ma már számos online applikáció áll a rendelkezésetekre, így minden bizonnyal ki tudjátok választani azokat, amelyek mindkettőtök számára kényelmesek.

jogi virtuális asszisztens