Vállalkozóként nem vagy könnyű helyzetben, hiszen rengeteg napi teendő van, és nehéz úgy növekedni és előrelépni, hogy nincs segítséged. Viszont egy teljesidős alkalmazottat nem tudsz és nem is szeretnél megfizetni, főleg, hogy gyakran nincs is szükséged napi 8 órás segítségre. Ilyen helyzetekre nyújtanak tökéletes megoldást a virtuális asszisztensek, ezért érdemes ebbe az irányba elindulnod.

De hogyan? – merülhet fel benned a kérdés. A válasz pedig egyszerű: adj fel egy hirdetést, és talád meg a számodra legmegfelelőbb virtuális asszisztenst. Viszont a jó hirdetés megírása nem olyan könnyű feladat. Éppen ezért mai cikkünkkel szeretnénk egy olyan útmutatót a kezedbe adni, amely segítségével te magad is könnyedén összeállíthatod a tökéletes hirdetést.

Figyelemfelkeltő cím

Bizony, egy ütős, frappáns cím ma már egy hirdetésből sem hiányozhat. Hidd el, hogy így sokkal jobban megtalálják majd a virtuális asszisztensek a hirdetésed, aminek köszönhetően te is egyszerűbben lelsz rá arra az egyre, aki maga lesz számodra a nagybetűs virtuális asszisztens.

A cím lehetőleg tartalmazza a „virtuális asszisztens” kifejezést, és valamilyen módon utaljon arra, hogy milyen területre, vagy milyen feladatok elvégzésére keresel VA-t.

Rövid ismertetés rólad és a vállalkozásodról

A hirdetést ne in medias res, a feladatok leírásával kezdd. Először mesélj magadról és a cégedről, vállalkozásodról egy kicsit. Derüljön ki, hogy te ki vagy, mivel foglalkozol, és milyen céljaid vannak, és miért van szükséged segítségre. Ne feledkezz meg arról sem írni, hogy te hogyan dolgozol, és mit vársz el a másik féltől. Ez ugyanis nagyon fontos, hogy a virtuális asszisztens pontosan tudja, hova jelentkezik.

A feladatok pontos leírása

Természetesen a hirdetés ezen része a legrészletesebb. Nagyon alaposan és egyértelműen fogalmazd meg, hogy milyen feladatokat szeretnél kiszervezni, pontosan milyen teendők várnak a leendő virtuális asszisztensedre. Ne sajnáld az időt erre, ugyanis, ha ezt jól összeszeded, a saját dolgodat könnyíted meg, mert csak olyanok jelentkeznek, akik valóban mindenben tudnak neked segíteni.

A szükséges készségek és tulajdonságok

Az előbbi ponthoz kapcsolódik szorosan az elvárt készségek, képességek, képesítések, valamint tulajdonságok részletezése. Írd le, hogy milyen nyelvtudásra, tapasztalatra és ismeretre van szüksége a virtuális asszisztensnek. Csak te tudod, hogy kit keresel, kikkel, milyen emberekkel szeretsz együtt dolgozni. Ezért nagyon fontos, hogy alaposan gondold végig, hogy milyen legyen az a virtuális asszisztens, akit magad mellett szeretnél tudni. Ne csak a szakmai készségekre gondolj, vedd számításba azt is, hogy hosszútávra keresel, ezért mindenképp számolj azzal is, hogy melyek azok az emberi tulajdonságok, amelyeket feltétlenül elvársz, vagy pont ellenkezőleg, amelyeket nem tudsz tolerálni.

A jelentkezés módja

Végül pedig tüntesd fel, milyen módon várod a jelentkezéseket. Tudnod kell, hogy a virtuális asszisztensek nem alkalmazottak, hanem vállalkozók, ezért szerencsésebb inkább referenciát és ajánlatot kérned önéletrajt helyett.