A válasz egyértelműen az, hogy igen. Ma már minden olyan feladat elvégezhető online, amellyel neked, mint vezetőnek egyszerűbbé válik a munkád és az életed is. Vezetőként pedig szükséged van valakire, aki észben tartja, hogy mikor hol kell lenned, kezeli a naptáradat és az e-mailjeidet, sőt, amikor kell, a telefonodat is, és leszervezi a különböző találkozóid is. Miért ne lehetne ez egy virtuális asszisztens? Miért fizetnél többet, amikor költséghatékonyan is spórolhatsz időt. Mai írásunkkal bebizonyítjuk neked, hogy egy virtuális asszisztens mindenre képes, amire egy hagyományos személyi asszisztens.

Miért legyen virtuális asszisztens a személyi asszisztensed?

Elsősorban azért, mert nagyon sok időd szabadul fel azzal, ha nem te bogarászod át naponta az e-mailjeid, vagy, ha nem kell folyamatosan megszakítanod a munkát az állandóan csörgő telefon miatt. Nagyon sok olyan mindennapos feladat van, amit most nagy valószínűséggel te magad végzel, és amelyek miatt elaprozódik a napod, és nem tudsz olyan lendületesen haladni, ahogyan kellene, vagy ahogyan szeretnél. Egy virtuális asszisztens bevonásának köszönhetően optimalizálhatod az üzleti folyamatokat, és azokra a feladatokra koncentrálhatsz, amelyek ténylegesen elősegítik a fejlődésed és a növekedésed.

És ami az egészben a legjobb: mindezt teszi úgy, hogy közben pénzt is spórol neked. A virtuális asszisztens ugyanis nem alkalmazott, hanem maga is vállalkozó, így nem kell fizetned utána járulékokat, szabadságot vagy betegszabadságot. Nem kell miatta fenntartanod egy irodát, és nem neked kell biztosítanod a munkavégzésez szükséges eszközöket. Ezeket mind saját magának finanszírozza, amivel igen sok kiadástól kíméled meg magad és a vállalkozásod.

Milyen feladatokat bízhatsz rá?

Ugyanazokat a feladatokat rábízhatod, amit egy hagyományos személyi asszisztensre rábíznál. Így például a naptárkezelést. A legtöbb vezetőnek hetente számos megbeszélésen, tárgyaláson kell részt vennie, amelyeket képtelenség fejben tartani. Nem is kell, hiszen erre van a naptár. Egy naptárnak azonban csak akkor van értelme, ha azt pontosan és precízen, naprakészen vezeted, illetve, ha bele is tekintesz a nap folyamán többször. Azonban jól tudjuk, hogy pont erre nincs idő. Azonban egy virtuális asszisztensnek köszönhetően megszűnik a káosz: nem csupán kezeli a naptáradat, de téged is figyelmeztet a határidőkre, és persze arra is, hogy mikor hova kell menned.

És nem csupán figyelmeztet a megbeszélésekre, de le is szervezi azokat. Ahogyan neked be van táblázva a napod, úgy minden bizonnyal a partnereidnek, leendő üzletfeleidnek is, ezért jól jön egy olyan segítség, aki helyetted leegyezteti, hogy kinek mikor jó az adott találkozó, és természetesen arra is figyel, hogy a te napodba is kényelmesen beleférjen. Ennek ellenére bármikor közbejöhet valami, viszont egy virtuális asszisztens mellett ez sem okozhat gondot, hiszen, ha kell, átszervezi a napod, és lemondja az esetleges megbeszéléseket új időpontot egyeztetve.

A legnagyobb segítség mégis talán az, hogy kezeli az e-mailjeidet, szükség esetén pedig a telefonodat is. Bizonyára nagyon sok levelet kapsz naponta, ezek nagy része reklám, amelyek leginkább arra jók, hogy elsikkadjanak közte a fontos üzenetek, mert nincs minden nap kapacitásod arra, hogy ezeket alaposan átböngészd. Egy virtuális asszisztensnek viszont van, így garantáltan nem maradsz le egyetlen lényeges e-mailről sem.