A virtuális asszisztensek sokféle feladatban és tevékenységben segíthetnek. Segítenek a vállalkozásod zavartalan működésében, új üzletek realizálásában, valamint a pénzügyek rendben tartásában. Miután elhatároztad, hogy kiszervezed a mindennapi, zömmel adminisztratív jellegű feladatokat, te is rájössz, hogy a felszabadult kapacitásodnak köszönhetően végre lesz időd arra, hogy azokra a folyamatokra és teendőkre koncentrálj, amelyeknél valóban szükség van a te speciális tehetségedre és szakértelmedre. Végre nem kell a hétvégét könyvelési anyagok elkészítésével, vagy az estéidet a közösségi média bejegyzések ütemezésével tölteni, hiszen ezt mind elvégzi helyetted a virtuális asszisztensed, akivel az együttműködés egyszerű és könnyű. Hogy ez még gördülékenyebb legyen, mutatunk most néhány ötletet, hogy miként is hozd ki a legtöbbet a virtuális asszisztensedből!

Kezeld csapattagként!

 

 

 

Bár a virtuális asszisztens vállalkozó maga is, és fizikálisan nem egy irodában tartózkodtok, kezeld őt úgy, mint bármelyik másik munkatársadat, azaz legyen ő is csapattag. Tájékoztasd őt is az elképzeléseidről, a terveidről és a céljaidról! Könnyen lehet, hogy tapasztalatának köszönhetően hasznos tanácsokkal és tippekkel tud ellátni, másrészt pedig ezzel ő maga is sokkal motiváltabb lesz.

Nagyon sokat jelent ugyanis, ha a virtuális asszisztens látja és érzi, hogy számítasz rá a napi feladatok elvégzésén túl is. Arról nem is beszélve, hogy nagy valószínűséggel nem te vagy az egyetlen vállalkozó, akivel együtt dolgozik, aminek eredményeként rálátása lehet arra, hogy mely folyamatok sikeresek és működőképesek, illetve melyek nem.

 Legyen világos a feladatkör!

 

Talán a legfontosabb, hogy a virtuális asszisztens számára egyértelmű legyen, hogy mely feladatokat elvégzését várod el tőle. Csak akkor tud igazán hatékony és eredményes lenne ő is, és az együttműködésetek is, ha tisztában van azzal, hogy pontosan mit is vársz el tőle. Ezért ezt már a legelején beszéljétek át alaposan, hogy később egyikőtöket se érje kellemetlen meglepetés.

 

Ösztönözd visszajelzéssel!

Bár mindannyian mások vagyunk, mindannyiunkat másképp lehet és kell is motiválni, talán nincs olyan ember – legyen szó alkalmazottról vagy vállalkozóról – akinek ne lenne fontos időnként a másik fél visszajelzése. A virtuális asszisztensnek is szüksége van arra, hogy tudja, elégedett vagy, esetleg szeretnéd-e, hogy valamit máshogyan csináljon. Csak úgy tud megfelelni az elvárásaidnak, ha ismeri azokat, és csak úgy tud ő maga is fejlődni, ha rendszeresen kap visszajelzést a munkájával kapcsolatban.

 

Legyen rendszeres megbeszélés!

Éppen ezért tartsatok rendszeresen megbeszéléseket. Nem kell minden héten, de azért havonta egyszer érdemes. Ilyenkor mindketten elmondhatjátok az észrevételeiteket, az ötleteiteket, illetve azt is, ha azt szeretnétek, hogy a másik esetleg változtasson valamin. Ezek az építő jellegű beszélgetések nagyon hasznosak mindkettőtök számára is, hiszen csak így tudtok külön-külön, valamint együtt is előre lépni.