A legtöbb vállalkozás életében eljön az a pont, amikor már te, mint vállalkozó nem tudsz egyedül megoldani mindent. Ott tornyosulnak előtted a feladatok, te pedig naponta minimum zsonglőrködsz, de az esetek többségében inkább versenyt futsz az idővel, hogy mindent meg tudj csinálni. Ez azonban lehetetlen még akkor is, ha igazi multitask király vagy királynő vagy.

Mit tehetsz ilyenkor, hogy ne fulladj bele a temérdek munkába, ne csússz meg a határidőkkel, és teljesíteni tudd a megrendeléseket? Felveszel egy alkalmazottat, ami azonnal komoly költséget jelent, hiszen nem elég, hogy a munkabérét, de a járulékokat, és minden egyebet is ki kell termelned. Mi, a Profiasszisztensnél azonban más megoldást kínálunk. Virtuális asszisztensként segítünk téged azzal, hogy levesszük a terhet a válladról. Ha érdekel, hogyan lehetsz szuperhatékony egy Profiasszisztens segítségével, olvass tovább!

Egyértelmű és rutinná váló folyamatok kialakítása

Számtalan ismétlődő, rendszeres feladat van egy vállalkozás életében, bizonyára nincs ez másként nálad sem. Ahhoz azonban, hogy ezek valóban gördülékenyen és gyorsan elvégezhetők legyenek olyan folyamatokra lesz szükséged, amelyek egyértelműek, és rutinszerűek.

Egy virtuális asszisztens már ezek kialakításában is tud segíteni, ugyanis neki megvan az az előnye – veled és egy alkalmazottal szemben is -, hogy nem csak egy, hanem több ügyféllel is együtt dolgozik. Annak ellenére, hogy ezek az ügyfelek gyakran nagyon eltérő tevékenységet végeznek, a mindennapos adminisztráció igen hasonló a KKV szektorban működő kisvállalkozásoknál.

Éppen ezért, ha egy ügyfelénél megismer egy vagy több olyan folyamatot, amelynek köszönhetően az adott feladat hatékonyabban kivitelezhető, akkor segíthet azt a te igényeidhez igazítani, és a te vállalkozásodban is bevezetni. Ennek eredményeként te is sokkal eredményesebben tudod végezni a munkád.

A delegálás művészete

A vállalkozók hajlamosak abba a hibába esni, hogy azt gondolják, csak ők tudják jól elvégezni a különböző feladatokat. Ha te is azon vállalkozók közé tartozol, akik egyedül akarnak mindent megcsinálni, el kell keserítsünk: egy idő után ez a hatékonyság rovására megy.

Ha fogalmad sincs, hogy egyáltalán milyen feladatokat szervezhetnél ki, kérd egy virtuális asszisztens segítségét. Átnézi veled a felmerülő teendőket, folyamatokat – ha kell tanácsot ad ezek még hatékonyabbá tételére -, és segít meghatározni, hogy ezek közül melyeket tudja elvégezni helyetted. Hidd el, akár már napi egy-két óra segítségnek köszönhetően sokkal hatékonyabban tudsz foglalkozni azokkal a feladatokkal, amelyekhez valóban a te szakértelmed és tapasztalatod szükséges.

Foglalkozz a stratégiával!

A hatékony és eredményes működés alapja a stratégia, viszont, ha állandóan kapkodnod kell, mert úszol a teendőkkel, pont erre nem jut időd és energiád. Egy virtuális asszisztensnek kiszervezve a feladatok egy részét azonban felszabadul végre annyi kapacitásod, hogy tudj a stratégia kérdésekkel is foglalkozni. Érdemes tehát „beruházni” egy jó virtuális asszisztensre, és rövid időn belül látni fogod te is, hogy az egyik legjobb befektetés, amit a vállalkozásod hatékonysága érdekében tehetsz.