Vállalkozóként bizonyára neked sem ismeretlen az az állapot, amikor egyensúlyozol a magánéleted és a vállalkozásod között. Bármerre is billen épp a mérleg nyelve, mindig a másik miatt van lelkiismeret-furdalásod. Mert, ha épp a munkával foglalkozol többet, nem jut annyi időd a családodra és barátokra, mint szeretnéd, és ugyanez fordítva is igaz. Bár legyünk őszinték, az azért gyakrabban fordul elő, hogy a munkát helyezed előtérbe, és a magánéletedre kevéssé fókuszálsz. Hogy ez miért baj, és mi jelenthet megoldást, mai írásunkból kiderül.

Miért fontos a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése?

Ismerős számodra a burnout szindróma, hallottál már róla? Esetleg tapasztald már? A burnout szindróma nem más, mint a fizikai, szellemi és mentális kimerülés. És bizony, ezt a kifejezést kizárólag abban az esetben használjuk, ha ez a munka miatt következik be. Amikor már azt érzed, hogy nem vagy motivált, nem érdekel, hogy mi történik, és természetesen a teljesítményed is meredeken csökken. Jobb esetben megúszod ennyivel, rosszabb esetben egészségkárosodás és különféle függőségek is kialakulhatnak. Ez az állapot, amikor annyira túlhajszoltad magad, hogy útközben pont a legfontosabbat veszítetted el: saját magadat.

A munka és magánélet egyensúlyának megteremtése elsősorban amiatt fontos, hogy a kiégést el tudd kerülni. Muszáj megtanulnod határt húzni, nemet mondani, és kikapcsolódni. Fogd fel úgy, hogy a pihenés is egy feladat, amit teljesítened kell. Először nem könnyű, azonban, ha az életed részévé válik, meg tudod teremteni azokat az időszakokat, amikor ki tudsz szakadni a mókuskerékből, és valóban minőségi időt tudsz tölteni a családoddal és a barátaiddal.

Megoldást jelenthet egy virtuális asszisztens?

Ugyanakkor tudjuk jól, hogy a legtöbb vállalkozó nem jó kedvében dolgozik éjjel-nappal, és nem azért hajtja túl magát, mert ennél jobbat nem is tudna elképzelni. Egy vállalkozás kapcsán rengeteg teendő van, határidős jelentések, végeláthatatlan adminisztráció, ügyfelek kezelése, és még hosszan sorolhatnánk. Nem csoda, ha egyedül nem győzöd, és nem marad időd a pihenésre, nem tudod megteremteni az olyannyira vágyott egyensúlyt a munka és a magánélet között.

Egy alkalmazottat nem szeretnél felvenni, mert komoly költséget jelent, így nem marad más, mint az, hogy te végzel el mindent. Vagy mégsem? Hallottál már a virtuális asszisztensekről? Tudod, hogy kik ők és mivel foglalkoznak? Ha nem, akkor elmondjuk. A virtuális asszisztensek olyan magasan képzett szakemberek, akik online segítik a munkádat. Sok más mellett nagy előnyük, hogy ők maguk is vállalkozók, így neked semmilyen egyéb költséged nem merül fel, mint a munkadíjuk. Nincs járulék, nincs szabadság, nincs iroda, nincsenek eszközök, és semmi egyéb, ami egy alkalmazottal jár.

Mi mindenben tud segíteni egy VA?

Egy virtuális asszisztens le tudja venni a napi teendők terhét a válladról. Számos olyan feladatot kiszervezhetsz egy VA-nak, amelyekkel korábban a te értékes időd ment el. Így például az adminisztratív feladatokat, a számlázást, a social media felületek kezelését, az ügyfelek kérdéseinek megválaszolását, és még hosszan sorolhatnánk, hogy mi mindent tud elvégezni helyetted, aminek köszönhetően neked időd és energiád szabadul fel. Végre lesz időd azokra a feladatokra, amelyekhez valóban a te szakértelmed kell, nem kell éjszakába nyúlóan a könyvelési anyag összeállításával foglalkoznod, ami azt jelenti, hogy pihenni is tudsz.

Érdekel, hogy miként tudnál együtt dolgozni egy Profiasszisztenssel? Keress minket bizalommal!