Egy jó virtuális asszisztens megkönnyíti a munkád, a kezed alá dolgozik. Egy jó távasszisztens nagyon sok mindenben tud segíteni és rengeteg feladatot át tud venni, aminek köszönhetően kapacitásod szabadul fel. Éppen ezért egy jó online asszisztens aranyat ér, hiszen még ahhoz hozzá tud járulni, hogy a céged növekedni tudjon. De milyen is a jó virtuális asszisztens?

Megbízható

A jó virtuális asszisztens elsődleges ismertetőjegye, hogy megbízható. Ha felhívod, felveszi a telefont, vagy ha épp nem tud telefonálni, amint lehet visszahív. Olvassa az e-mailjeit, és minél hamarabb válaszol rájuk. Nem feltétlen azonnal, de még az adott napon belül. Ellenkező esetben komoly fennakadásokat és problémákat, sőt, veszteséget tud okozni.

A professzionalizmus az alapja ennek a szakmának, annak pedig alapkövetelménye a megbízhatóság és a felelősségteljes hozzáállás. Ha épp virtuális asszisztenst keresel, a kiválasztásnál ezekre figyelj. Kérj referenciát előző ügyfelektől, és amennyiben megoldható, személyes találkozót is, mert egy megbeszélés alkalmával ezekre a tulajdonságokra – vagy épp a hiányukra – fény derülhet.

Jól kommunikál

Elengedhetetlen, hogy egy profi online asszisztens jó kommunikációs készséggel rendelkezzen. Mivel a munka és annak megbeszélése is telefonon, illetve még gyakrabban írásban történik, nagyon fontos, hogy a kommunikációja egyértelmű és pontos legyen.

Az eredményes munkavégzés és együttműködés érdekében felteszi a szükséges kérdéseket, megszerzi a kellő információkat, és a neki feltett kérdésekre is világosan és meggyőzően válaszol.

Hatékony

A virtuális asszisztens hozzád hasonlóan vállalkozó, ezért természetesen a legeredményesebben és a leghatékonyabban igyekszik a munkáját végezni. Egyértelmű, hogy nem mindenható ő sem, de az is biztos, hogy ő maga is motivált abban, hogy minél több mindent, minél gyorsabban tudjon elvégezni. Ezért, ha valamit nem tud, annak utánajár, folyamatosan képezi is magát.

Time management

A feladatok és az idő megfelelő beosztása a távoli asszisztens munkájának az alappillérei. Egy jó virtuális asszisztens jól rangsorolja a rá bízott feladatokat, pontosan felméri, hogy az egyes munkák mennyi időt igényelnek és ehhez mérten dolgozik.

A time management módszerével a saját munkáján kívül, a te mindennapjaidat is megkönnyítheti. Ha már ismeri a szokásokat, akkor hatékonyan tudja beosztani a rendelkezésre álló időt, amivel eredményesen növelheted a kapacitásodat.

Sokoldalú és rugalmas

Már említettük, hogy annak ellenére, hogy egy jó virtuális asszisztens nem mindentudó, nagy tapasztalattal rendelkezik, aminek köszönhetően sokoldalú tudásra tett szert. Ez azt jelenti, hogy akár egymástól teljesen eltérő feladatok esetén is tud segíteni.

Az pedig szinte magától értetődő, hogy egy jó távasszisztens rugalmas. Saját maga határozza meg az idejét, ami azt jelenti, hogy a klasszikus nyolctól ötig tartó munkaidőn túl, akár még hétvégén is számíthatsz rá.