Természetes, hogy a legjobbat szeretnéd magadnak és a vállalkozásodnak is. Kiváló alapanyagokkal dolgozol, modern eszközökkel, remek partnerekkel, miért pont a virtuális asszisztenst illetően adnád alább? A legjobbat keresed. De milyen is egy jó virtuális asszisztens? Összeszedtük!

Pontos, precíz és megbízható

Ha megkérdezel bárkit, hogy szerinte mitől lesz jó egy virtuális asszisztens, szinte 100 százalék, hogy a fenti három tulajdonságot mondja elsőre. Ez nem is meglepő, hiszen a pontosság, a precizitás és a megbízhatóság alap tulajdonságai egy jó virtuális asszisztensnek.

Ez a szakma egyfajta bizalmi pozíció is, hiszen az egyik legféltettebb kincsed, a vállalkozásod ügyeit adod át. Emiatt elengedhetetlen, hogy meg tudj bízni szakmailag és emberileg is a virtuális asszisztensben, hiszen azután, hogy kiszervezted a munkát, ő bizony bele fog látni a céged életébe, adott esetben üzleti adatokkal is találkozik. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy ezeket kellő profizmussal és bizalmasan kezelje.

Ugyanakkor a megbízhatóság megmutatkozik abban is, hogy számíthatsz rá. Tudod, ha hívod, felveszi a telefont, vagy amint tud, visszahív. Tudod, ha e-mailt írsz neki, arra válaszol. És azt is tudod, ha rá bízol egy feladatot, azt elvégzi, ráadásul pontosan és precízen, a határidőket betartva, a minőségre ügyelve.

Nem ért mindenhez

Az ügyfelek hajlamosak azt gondolni, hogy egy jó virtuális asszisztens mindenhez is ért. Ez persze nem így van, hiszen a virtuális asszisztens esetében is megvan az, hogy miben van tapasztalat és gyakorlata, mit tanult, mit szeret csinálni vagy épp mit nem. Azonban van valami, ami egy jó virtuális asszisztenst kiemel azon túl, hogy a maga szakterületén profi. Ez pedig a belső motiváció. A belső motiváció arra, hogy fejlessze saját magát, mindig tanuljon, hogy még jobb legyen.

Éppen ezért, akkor is tud segíteni, ha esetleg egy olyan projekttel keresed meg, amiben nincs annyira otthon. Hogyan? Vagy úgy, hogy a te érdekeidet szem előtt tartva ajánl neked valakit, aki az adott témában nagyon jó. Virtuális asszisztensként ő azért ismer más online vállalkozás támogatókat, így biztos, hogy az ajánlásával könnyebben találod meg a legalkalmasabb szakembert. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy ő maga vállalja, hogy beleássa magát az adott kérdésbe, hogy el tudja vállalni a feladatot.

Szívvel-lélekkel dolgozik a te sikeredért is

Ami talán az egyik legfontosabb és legüdítőbb abban, ha egy jó virtuális asszisztenssel dolgozol együtt az az, hogy biztos lehetsz benne, hogy mindent beleadva dolgozik a te sikeredért, hiszen az az ő sikere is. A virtuális asszisztens maga is vállalkozó, ezért nagyon jól tudja, hogy min mész keresztül, milyen kihívásokkal, esetleg nehézségekkel találkozol a mindennapok során. Pontosan emiatt tud segíteni ezek elkerülésében vagy kiküszöbölésében, ha szükséges.

Másrészt egy jó virtuális asszisztens nagyon jól tudja, hogy a legjobb reklám még ma is az elégedett ügyfél. Így nem kérdés, hogy az ő elemi érdeke is az, hogy a te dolgaid jól menjenek. Emiatt biztos lehetsz abban, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni azért, hogy a rá bízott feladatokat a lehető legjobb minőségben végezze el, ezzel is hozzájárulva a te sikereidhez.