Vállalkozóként nem könnyű belátni, ha már segítségre van szükséged. Érthető, hogy jobb szeretsz te felügyelni mindent, szereted te összefogni a dolgokat, de eljön az a pont, ahol annak érdekében, hogy fejlődni és növekedni tudj, támogatást kell kérned. A legjobb megoldás erre egy virtuális asszisztens, akinek átadhatod azokat a feladatokat, amelyek nagyon sok idődet veszik el. De honnan tudod, hogy mikor jön el ez a pont, amikor már virtuális asszisztensre van szükséged? Összegyűjtöttük, hogy megkönnyítsük számodra a döntést.

Minden nap nagyon sokáig dolgozol

Magunk is vállalkozók vagyunk, tudjuk jól, hogy a vállalkozó létben nem nyolcórás a munkaidő, ennek ellenére igenis van egy határ, amit meg kell húzni. Ha huszonnégy órából húszat munkával töltesz, az baj. Ha éjjel-nappal dolgozol, és mégsem érsz a feladatok végére, az is baj. Főleg, ha ezek olyan teendők, amelyek állandóan ismétlődő, napi rutinfeladatok. Ha a munkaidőd nagy részét ezek teszik ki, még ma keress magad mellé egy virtuális asszisztenst, akinek átadhatod ezen feladatok elvégzését. Hidd el, nem neked kell megoldanod mindent.

Túl sok időt kell fordítanod egyes feladatokra

Egy vállalkozás életében számtalan olyan feladat van, ami ugyan nem termel értéket, de a vállalkozás gördülékeny működéséhez elengedhetetlen. Ilyenek az általános vagy pénzügyi adminisztrációs feladatok, a könyveléssel kapcsolatos teendők, és a tartalomgyártás is. Ezek mind olyan tevékenységek, amelyek bizonyos készségeket követelnek, amelyekkel neked nem feltétlenül kell rendelkezned ahhoz, hogy a vállalkozásodban sikeres legyél.

Viszont éppen ezért valószínűleg tőled ezen feladatok elvégzése több időt igényel. Ezt az időt azonban szívesebben fordítanád a lényegi dolgokra, hiszen az termel neked bevételt. Pont ezért ne is te végezd az adminisztrációt, azt nyugodtan bízd rá a virtuális asszisztensre, aki viszont abban profi.

Olyan munkát végzel, amit nem kedvelsz

Azért lettél vállalkozó, mert van valami, amiben jó vagy, sőt, talán a legjobb, és szívesen is végzed. Azonban egy idő után azon kapod magad, hogy erre a tevékenységre alig marad időd, mert olyan feladatokat kell elvégezned, amiket nagyon nem kedvelsz. Adminisztráció, számlázás, levelezés, és még sorolhatnánk, hogy mi mindent. Ha azonban ezeket a feladatokat átadod egy virtuális asszisztensnek egyből két dolgot is nyersz: egyrész nem neked kell a „nem szeretem” dolgokat elvégezned, másrészt marad időd arra, amit igazán szeretsz csinálni.

Ügyfeleket veszítesz

A végére hagytuk a legmarkánsabb intő jelet: ha már ügyfeleket – ezzel együtt pedig pénzt – veszítesz el amiatt, mert nincs időd megválaszolni a megkereséseket és leveleket, azonnal kérj segítséget egy virtuális asszisztenstől. Növekvő vállalkozásként nem engedheted meg magadnak azt, hogy elveszítsd az ügyfeleid, főleg olyan dolog miatt, hogy nem időben válaszolod meg a felmerülő kérdéseket. Egy virtuális asszisztens hatalmas segítséget jelent az ügyfélkezelésben és a megrendelések kezelésében is, élj ezzel e lehetőséggel!