Egyre több vállalkozó és cégtulajdonos jön rá arra, hogy virtuális asszisztenssel együtt dolgozni kifejezetten előnyös. Az internet és a technika adta lehetőségek ugyanis biztosítják azt, hogy a vállalkozások hatékonyan tudjanak együttműködni a virtuális asszisztensekkel, aminek köszönhetően időt és pénzt is megspórolhatnak. A mai elképesztően felgyorsult világban csak az tud talpon maradni és sikeresen működni, aki szinte azonnal tud alkalmazkodni a elvárásokhoz, és az új üzleti modellekhez. Ennek szerves részét képezi a kiszervezés is, tehát a virtuális asszisztensek alkalmazása is. De, hogy mely üzletágak profitálhatnak leginkább abból, ha virtuális asszisztens segíti a mindennapos munkájukat, mai írásunkból kiderül.

Mely vállalkozások számára éri meg virtuális asszisztenssel együttműködni?

Amennyiben egy szóval szeretnénk válaszolni, rávágnánk, hogy bármelyik vállalkozásnak előnyös lehet, ha virtuális asszisztenssel dolgozik együtt. És ez igaz is, hiszen minden cég életében van sok olyan rutinfeladat, napi teendő, amely sok időt felemészt. De természetesen vannak olyan tipikus tevékenységek, amelyek esetében egyszerűan adja magát, hogy bevonj a mindennapokba egy online vállalkozás támogatót.

Ilyen például, ha webáruházat működtetsz. Bizonyára te is tapasztaltad, hogy az elmúlt másfél évben még hangsúlyosabbá vált az online kereskedelem, és sok olyan vállalkozás is becsatlakozott, akik korábban esetleg csak offline értékesítettek. Emiatt, hogy az esetleges előnyöd meg tudd tartani, ki kell tűnni valahogyan a tömegből. Ennek egyik legnagyszerűbb módja, ha az ügyfélkezelésed profi. Egy virtuális asszisztens segítségével pedig az lesz!

Ugyancsak profitálhatnak egy virtuális asszisztenssel való együttműködésből a pénzügyi tanácsadók, ingatlanosok és akár még az ügyvédek is. Számos olyan adminisztratív feladat van, amely nagyon sok időt és energiát igényel, ezért jobban járnak, ha inkább kiszervezik egy VA-nak.

Miért előnyös, ha virtuális asszisztens segíti a munkád?

Leginkább azért, mert a kiszervezett feladatoknak köszönhetően kapacitásod szabadul fel, amit végre arra fordíthatsz, ami neked igazán fontos. A vállalkozásod fejlesztésére, növekedésre, stratégiai kérdésekre, és természetesen pihenésre. Ez utóbbi sem elhanyagolandó. Hogy miért? Olvasd el legutóbbi cikkünket a témában!

A felszabadult idő azonban nem minden. A vállalkozásod működése is költséghatékonyabb és eredményesebb is lehet. A virtuális asszisztens ugyanis maga is vállalkozó, így neked az elvégzett munkán kívül semmi egyebet nem kell fizetned.

Milyen feladatokban tud segíteni egy virtuális asszisztens?

Ha még sosem dolgoztál együtt VA-val, lehet, hogy nem is gondolod, hogy mi mindenben tud segíteni egy virtuális asszisztens. Nem csupán az adminisztratív feladatokat adhatod át, de például a szövegírást, a marketing feladatok egy részét, a pénzügyi adminisztrációt és az ügyfélkezelést is.

Ezek általában olyan teendők, amelyeket muszáj megcsinálnod, de nem szívesen végzed, mert sok időt vesznek igénybe, és azt gondolod, hogy pont ezek miatt nem marad energiád a lényegi feladatokra. Egy virtuális asszisztensnek köszönhetően ez a probléma egy csapásra megoldódik!