Vállalkozóként örök dilemma, hogy mikor menjünk szabadságra. Hiszen állandóan ott lebeg felettünk, ha nem dolgozunk, nincs bevételünk. Emiatt pedig szinte sosem engedjük meg magunknak azt a „luxust”, hogy egy-két hétre elutazzunk, és valóban pihenjünk úgy, hogy közben nem olvasunk e-maileket, nem reagálunk a telefonokra, és nem oldunk meg SOS feladatokat. Egyrészt tartunk a bevétel kieséstől, másrészt pedig attól is, hogy visszatérésünk után nem tudjuk utolérni magunkat. A Profiasszisztens azonban erre is tud megoldást! Persze, hogy egy virtuális asszisztens! Mutatjuk, mi mindenben tud segíteni egy VA, amikor nyaralsz.

Ügyfélszolgálat

A legfontosabb természetesen az, hogy az ügyfeleiddel az idő alatt is folyamatos legyen a kapcsolat, amíg te nyaralsz. Úgy persze nem lehet pihenni, ha közben e-mailekre válaszolsz, felkapkodod a telefont, reklamációt kezelsz. Egy virtuális asszisztens mellett szerencsére ezzel nem is kell foglalkoznod, mert megteszi ő helyetted.

Eldöntheted, hogy csak az e-maileket kezelje, vagy a telefonod is átirányítod. Ahogy neked kényelmesebb, bár, ha valóban pihenni szeretnél, tanácsos mindent átcsatornázni erre az időre hozzá. Emellett természetesen az ügyfélszolgálatot is rábízhatod, azaz a pihenésed alatt a VA tartja a kapcsolatot az ügyfelekkel: megválaszolja a kérdéseiket, és az esetleges panaszokat megoldja.

Határidős és sürgős feladatok

Bizonyára a nyaralásod igyekszel úgy ütemezni, hogy határidős feladat, elszámolás, jelentés ne essen arra az időszakra, de ezt nem mindig egyszerű kivitelezni. Egy vállalkozással kapcsolatban ugyanis annyi adminisztrációs kötelezettség van, hogy szinte nincs olya hét, amikor ne kellene valamit elintézni, lejelenteni, befizetni. Az nem megoldás a problémára, hogy sosem utazol el, az viszont igen, hogy megbízol egy virtuális asszisztenst ezen feladatok elvégzésével.

A legszerencsésebb egyébként az lenne, ha ezeket a feladatokat nemcsak a vakációd alatt, de egyébként sem te végeznéd. Egy virtuális asszisztens kellő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkezik ilyen téren, ezért nyugodtan rá bízhatod a mindennapokban is ezen teendők elvégzését, amivel nagyon sok időt spórolsz meg, aminek eredményeként te magad sokkal hatékonyabbá válsz.

Miért éri meg ez neked?

Számos előnye van annak, ha virtuális asszisztenssel dolgozol. Egy ilyen helyzetben például, amikor szeretnél pihenni, kikapcsolódni és elutazni, szinte megfizethetetlen az a tény, hogy nem kell magára hagynod a vállalkozásod. Vagy, ha úgy tetszik, végre megteheted azt, hogy egy-két hét erejéig kiszállsz a mókuskerékből, és feltöltődsz, ami után újult erővel vetheted magad újra a feladatok közé.

Másrészről pedig nem csupán olyankor érdemes együttműködnöd egy virtuális asszisztenssel, amikor nyaralni szeretnél. Egy VA az év 365 napján tudja segíteni a vállalkozásod működését. Számos olyan feladat van, amit megéri kiszervezni neki, hiszen nagy valószínűséggel nagyobb tapasztalata van benne, mint neked. Ezzel pedig összekötöd a kellemest a hasznossal: végre megszabadulsz a „nemszeretem” feladatoktól, és kapacitásod is szabadul fel, amit arra fordíthatsz, hogy te hatékonyabbá válj, a vállalkozásod pedig fejlődjön és növekedjen.

Szeretnéd tudni, hogy mi mindenben számíthatsz egy virtuális asszisztensre? Kérj időpontot egy konzultációra!