Vállalkozóként alapvetően két dolgot tartunk szem előtt: időt és pénzt szeretnénk megtakarítani. Hiszen az időnek általában híján vagyunk, a költséghatékony működés pedig elengedhetetlen egy sikeres vállalkozás esetében.
Ennek ellenére számos olyan feladat van, ami rengeteg időt felemészt, de tényleges értéket nem teremt a vállalkozásban. Ezek zömmel azok a mindennapos teendők, amely nélkül ugyan nem működik egyetlen cég sem, de minden bizonnyal nem szívesen csinálod te sem, mert sokkal inkább foglalkoznál azokkal a feladatokkal, amelyhez a te tapasztalatod és szakértelmed szükséges.

Van egy jó hírünk!

Nem is kell neked elvégezni ezeket az üzleti tevékenységeket. Szervezd ki egy Profiasszisztens számára, te pedig foglalkozz a vállalkozásod stratégiai kérdéseivel!

Nem tudod pontosan, miket is adhatnál a virtuális asszisztensnek? Összegyűjtöttünk pár tipikus tevékenységet!

Pénzügyi adminisztráció

Mondanunk sem kell, hogy a pontos elszámolás mindennek az alapja. Ezt te is tudod, ennek ellenére nem szívesen bíbelődsz a számlázással és a könyvelési anyag összeállításával? Akkor szervezd ki egy virtuális asszisztens számára! Pontos elszámolás, a határidők betartása, neked pedig végre felszabadul egy csomó kapacitásod. Ugye, hogy megéri?

Közösségi média kezelése

A különböző közösségi média felületek – így például a Facebook, az Instagram vagy a mostanában igencsak feltörekvő Linkedin – kizárólag akkor tudnak eredményessé válni és segíteni a munkádat, ha rendszeresen foglalkozol velük. Közösséget kell építeni, hasznos és érdekes tartalmat kell szolgáltatni, cserébe bizalom és egyre több ügyfél a jutalom. Ez azonban idő, nagyon sok idő. Ellenkező esetben csak elhanyagolod, annak pedig nincs értelme, hogy hébe-hóba kiteszel valamit. Annak érdekében, hogy ezt elkerüld, add át ezen fiókok kezelését is egy virtuális asszisztensnek.

Ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálat a másik olyan terület, ami különösen nagy figyelmet érdemel. Ma már annyira telített a piac gyakorlatilag szinte minden területen, hogy nem könnyű kitűnni a tömegből. Ennek egyik legjobb módja, ha az ügyfélkezelésed kiemelkedő. Ugye tudod, hogy most mi következik? Bizony az, hogy ez nem kevés idődet és kapacitásodat emészti fel. Arról nem is beszélve, ha épp egy üzleti tárgyalás közepén vagy, nem fogsz tudni azonnal reagálni a chaten, és a telefont sem tudod felvenni.

Az eredmény: elégedetlen ügyfelek, csalódott érdeklődők, elszalasztott lehetőségek. Ne ess ebbe a hibába! Szervezd ki az ügyfélszolgálatot egy Profiasszisztensnek, aki kellő rutinnal és türelemmel kezeli még a legproblémásabb ügyfelet is. Hidd el, az elégedett ügyfelek formájában sokszorosan megtérül az erre fordított összeg!

Szövegírás

Utoljára hagytuk talán a vállalkozók egyik legnagyobb mumusát, a szövegírást. Ez kézben jár a közösségi médiával, és ugyancsak akkor lehet eredményes, ha türelmes vagy, és nem sajnálod rá az időt. Tudjuk jól, hogy gyakran idejük sincs a vállalkozóknak, és az affinitást sem érzik magukban, hiszen egy-egy szöveg akkor jó, ha valóban értéket ad az olvasónak. Éppen ezért a legszerencsésebb az, ha ezt is átadod egy virtuális asszisztensnek, aki gyakorlott szövegíró, így valóban olyan tartalmakat tudsz majd megosztani, ami érdekes és informatív is egyben.